De feeën

 

De feeën doen de wensen van de kinderen vervullen. De kinderen mogen dan ook een wens doen. Hopelijk komt deze uit, de poppen gaan daarvoor hun best doen! Een onverwachte kabouter trapt de voorstelling af en al blazend samen met de kinderen gaan de gordijntjes open.  Een korte voorstelling van ± 20 minuten. Ideaal kinderprogramma voor festivals waarbij de voorstelling meerdere keren gespeeld kan worden. Ook leuk voor een buitenprogramma. De grote poppenkast wordt dan meegenomen. Op de Fighter speelt de voorstelling in de stuurhut en is er na afloop een leuke workshop stokpoppen maken.

 

Het lelijke eendje

 

Het treurige maar wonderschone verhaal van HC Andersen wordt gespeeld op het tafelschimmenspel. De eieren van Moeder Eend zijn uitgekomen en de kleine eendjes spelen samen. Maar één eendje is wit en grijs in plaats van geel en voelt zich helemaal niet welkom. Als moeder eend ten slotte ook zegt dat hij zo toch niet haar zoon kan zijn gaat hij op zoek naar zijn echte moeder. Een voorstelling van dertig minuten met aansluitend een leuke workshop schimmenpoppetjes maken. De voorstelling speelt in het tafelschimmentheater en is daarom heel geschikt voor kleine gezelschappen, schoolklassen en aan huis.

 

Jan Klaasen

 

Jan Klaasden als hulpsinterklaas. Tja, wat doe je als Sinterklaas het eigenlijk te druk heeft? Dan help je natuurlijk mee met het verspreiden van de kadootjes door de schoorstenen van de kinderen. Katrijn wil de Sint graag helpen en heeft samen met Jan Klaasen de kadootjes ingepakt. Jan Klaasen zal ze rond brengen en krijgt gelukkig hulp, maar die pakt alle kadootjes weer uit en dat leidt uiteraard tot grote paniek. De voorstelling duurt dertig tot veertig minuten, met of zonder pauze en speelt uiteraard rond de Sinterklaasperiode. De voorstelling speelt in de grote poppenkast.